От 14 март във Великобритания стартира програмата Къщи за украинци. Правителството

...
От 14 март във Великобритания стартира програмата Къщи за украинци. Правителството
Коментари Харесай

Великобритания ще приема украински бежанци

От 14 март във Англия стартира програмата " Къщи за украинци ". Правителството на страната чака, че тя ще бъде употребена от десетки хиляди хора, избягали от Украйна след началото на войната, осведоми Би Би Си.

Властите обявиха първата точка от тази стратегия преди няколко дни. Сега жителите на Украйна могат да кандидатстват за английска виза, без да се свързват с консулските отдели на посолството. Достатъчно е да изпратите поръчка и копия от документи там, отговорът ще пристигна и по имейл.

Гражданите на Украйна ще могат да подават биометрични данни и да получат щемпел за влизане в паспорта си на мястото на идване в Обединеното кралство.

С тези визи те ще могат да останат във Англия най-малко три години.

Втората точка от програмата - държавното управление на Обединеното кралство ще отпуска 350 паунда на месец на притежателите на парцели - това могат да бъдат както физически лица, по този начин и компании или благотворителни фондации - за жилища, в които могат да останат бежанци. Здравният министър Саджид Джавид споделя, че програмата ще продължи най-малко половин година, само че ще бъде удължена, в случай че е належащо.

В идващите дни ще бъде отворен уеб страница за тези, които са подготвени да обезпечат жилище, и за тези, които желаят да го получат.

Местните управляващи ще получат 10 500 паунда от държавното управление за всеки емигрант. Тези пари ще бъдат употребявани да вземем за пример за образование на деца в учебните заведения.

Повече от 40 английски компании са подготвени да предложат работа на жителите на Украйна. Сред тях са комерсиалните вериги Morrisons, Sainsbury`s и Marks & Spencer, най-големият онлайн магазин Asos и други

Властите ще улеснят влизането на домашни любимци на бежанците. Всички ветеринарни процедури, които трябваше да бъдат направени преди идването в Обединеното кралство преди началото на войната, към този момент могат да се правят на място.

Преди това държавното управление беше съществено подложено на критика за обстоятелството, че до момента в който европейските страни одобряват милиони бежанци, едва няколкостотин са съумели да влязат във Англия. Дори до през днешния ден единствено 4000 украинци са получили визи. Премиерът Борис Джонсън отговори, че правителството работи непрестанно, с цел да проработи показаната през днешния ден скица. Властите обаче не възнамеряват да анулират визовия режим за украинците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР